Kanarbikumesi on hinnatuim Eesti mesi. See õrnalt mõrkja alatooniga antioksüdante täis mesi korjatakse soodest, rabadest ja metsapõlendikelt. Selle saamiseks võtame juulikuu lõpus mesitarud meest tühjaks ja viime tarud kanarbikuväljadele. Kanarbikumesi on tiksotroopne mesi, ehk siis ta on oma konsistentsilt geeljas ja vedeldub ainult segades või kuumutades. Pärast segamist mõne aja pärast tardub uuesti geeljasse olekusse. Seetõttu on kanarbikumett ka väga raske raamidest välja saada, tema purki saamine võtab meie kogemuste järgi vähemalt neli korda kauem aega kui tavalise mee vurritamine. Lisaks on temaga töötamisel vaja vähemalt 30 kraadist õhutemperatuuri. Seetõttu on tema hind ka kallim. Kanarbikumesi on oma maitselt väga omapärane-mitte väga magus ja mõrkja/hapuka alatooniga. Kõrge antioksüdantide sisalduse pärast loetakse kanarbikumesi kõige tervislikumaks meeks Eestis.

HETKEL OTSAS!
Lisa ostukorvi10 €